Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Grillet laks med grønne asparges og sennepsdressing

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stort bdt. grønne asparges
  • citron
  • 700 g laks skåret i 4 portionsstykker
  • salt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk dild
  • 3 ½ dl græsk yoghurt
  • 1½ tsk dijonsennep
  • 1 citron i både
  • nye kartofler

Laksestykkerne pensles på begge sider med olivenolie, citronsaft, salt og peber. Lad dem trække ½ time før de grilles. Den træede del af bunden knækkes af aspargesene og kasseres.

 

Aspargesene koges i vand med salt ca. 3 min., til de er let sprøde i

konsistensen.

 

Dressingen røres sammen af græsk yoghurt, dijonsennep, hvidløg, dild, salt og peber.

 

Laksen grilles ca. 3 min. på hver side. Hvis der er skind på laksen,

steges skindsiden først. Grill aspergesene 2 min. før servering. Laksen

anrettes med asparges, dressing og citronbåde. Pynt med dild.

 

Serveres med nye kartofler.

 

Tip: Find nyttige grill-tips på kvickly.dk. Her er masser af gode råd om

håndtering af kul, varmeregulering, korrekte stegetider og meget mere.