Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Grillet laks med grøntsager i peberrod

  • 4 pers

Ingredienser

  • 700 g laksefilet
  • salt og peber
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ citron, saften
  • 3 gulerødder
  • 1 pastinak
  • 1 porre
  • 2 dl græsk yougurt 10%
  • 3 spsk hakket dild
  • 1½ spsk revet peberrod
  • 1½ tsk dijonsennep
  • 2 spsk hakket purløg
  • 1 kg kartofler
  • 200 g groft brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3598 Kj
  • Energi pr. person: 860 Kcal
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 34 %

Start grillen op. Laksestykkerne skæres i 4 stykker og pensles på begge sider med olivenolie og citronsaft og krydres med salt og peber. Lad dem trække ca. ½ time før de grilles.

Mens laksen trækker, laves grøntsagerne: Gulerødder, pastinak og porre snittes i strimler og koges i vand med salt i 3-4 min. – der skal stadig være bid i dem. Hæld vandet fra og afkøl. Rør den græske yoghurt med sennep, peberrod, salt, peber, purløg og dild. Vend grøntsagerne i dressingen.

Laksen grilles 3-4 min. på hver side. Hvis der er skind på laksen, grilles skindsiden først. Anret den grillede laks med grøntsager i peberrod og servér med kartofler og groft brød.

Tip: Kartoflerne kan også lægges i en foliebakke og tilberedes på grillen.