Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Grillet lammespyd med perlespeltsalat

  • 4 pers

Ingredienser

  • 3 stk lammemørbrad ca. 300 g
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ citron, saften
  • salt og peber
  • 1 fed finthakket hvidløg
  • 1 tsk Tandoori krydderi
  • 6-8 træspyd
  • 250 g perlespeltkerner
  • 2 gulerødder
  • 1 agurk
  • 1 stilk bladselleri
  • 200 g små tomater
  • 3 spsk hakket bredbladet persille
  • ½ potte basilikumblade
  • 1 knsp cayennepeber
  • ½ citron, saften
  • 200 g groft brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2427 Kj
  • Energi pr. person: 580 Kcal
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 68 %
  • Fedt: 23 %

Skær senen på mørbraden væk og kassér den. Skær kødet i tern af 2 x 2 cm. Rør en marinade af 1 spsk olivenolie, citronsaft, salt, peber, hvidløg og tandoori-krydderi. Vend kødet i marinaden og lad det trække i køleskab mens du laver perlespeltsalaten. Læg samtidig træspyddene i koldt vand i ca. ½ time.

Kog perlespeltkernerne efter anvisning på pakningen og afkøl dem. Skær gulerødder og agurk i små tern. Snit bladselleri i tynde skiver og halvér tomaterne. Bland grøntsager, persille og basilikum med de afkølede perlespeltkerner. Rør citronsaft med 1 spsk olivenolie og cayennepeber og bland det i salaten. Smag til med salt og peber.

Sæt kødet på træspyddene og grill dem i 7-8 min. Servér grillede lammespyd med perlespeltsalat og grovbrød.

 

Tip: Marinér lammekødet efter humør, prøv fx med en god timianmarinade, se opskrift under marinader på kvickly.dk.