Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Grillet ratatouille

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 3-4 portobellosvampe
  • 2-3 bøftomater
  • 2-3 peberfrugter
  • olie til pensling
  • sauce:
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olie til stegning
  • salt og peber
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 4 kviste frisk rosmarin

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 822 Kj
  • Energi pr. person: 196 Kcal
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 50 %

Vil du prøve lidt nyt og lækkert grønt tilbehør til din grillaften, kan du lade dig inspirere af den franske ret ratatouille. Her kommer der også en smule tomatsauce over for give lidt ekstra smag til retten. Tomatsaucen kan sagtens laves i god tid, så den er klar, når grøntsagerne har været på grillen.

Start med tomatsaucen.
Snit løg og hvidløg fint og svits dem i olie til løgene er klare. Tilsæt de hakkede tomater. Har du et glas hvidvin, så giv endelig retten selskab af det. Kom finthakket rosmarin og basilikum i, smag til med salt og peber og lad det simre ved lav varme et kvarters tid.

Grilltid:
Skær dine grøntsager i mindre, grillvenlige stykker. Pensl dem med olie og drys med salt og peber. Grill dem til de er let møre og kom dem i en stegepande eller bradepande, som kan holde til at komme på grillen - eventuelt en foliebakke. Hæld til sidst tomatsaucen over og lad det stå og varme igennem på grillen i 10-12 minutter, indtil retten har samlet sig. Pynt med friske krydderurter