Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Grillet ribbensteg, peberfrugt og kartofler

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1,2 kg ribbensteg
  • 1½ tsk salt
  • 3 laurbærblade
  • 1 spsk hakket persille
  • 1 spsk hakket mynte
  • ½ tsk revet citronskal
  • 400 g kartofler
  • olivenolie til pensling
  • 2 røde peberfrugter
  • ½ rødløg, skåret i tynde skiver
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 spsk olivenolie
  • ½ romainesalat

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 4363 Kj
  • Energi pr. person: 1038 Kcal
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 9 %
  • Fedt: 70 %

Gnid salt ind i sværen på ribbensstegen, og kom laurbærblade ned mellem sværene.

Læg ribbensstegen på en rist i en bradepande og hæld vand i bunden af bradepanden.

Sæt stegen i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader og steg ribbensstegen i 1½ time til den er gennemstegt og sværen er sprød.

Stegen hviler i 15-20 min., før den skæres i skiver og drysses med en blanding af persille, mynte og citronskal.

Kartoflerne koges, halveres og pensles med olivenolie. Læg dem løst på grillen eller sæt dem på et spyd og grill dem ca. 5 min. Bland de grillede kartofler med peberfrugt, rødløg, citronsaft, olivenolie og romainesalat.

 

Tip: Salaten er også velegnet til retter med grillet oksekød og kylling. Stegen kan også tilberedes i en kuglegrill.