Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Grillet steaksandwich med syltede rødløg og chutney

  • 4 pers

Ingredienser

  • Syltede rødløg:
  • 2 store rødløg
  • 150 g eddike
  • 150 g sukker
  • 1.5 dl vand
  • Rød peber chutney:
  • 4 spsk. god olivenolie
  • 3 røde snackpebre
  • 1 rødløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 tsk. knust chili
  • Salt og peber
  • 4 stk. 100 grams bøffer, f.eks. entrecote
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • Ciabattabrød i skiver
  • Sprøde salatblade og cherrytomater i halve

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3482 KJ
  • Energi pr. person: 814 Kcal
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 48 %

Syltede løg
Rør sukker, eddike og vand sammen i en gryde. Skær løgene i både og put dem i gryden. Bring i kog og kog i et par minutter til løgene bliver lyserøde. Sæt dem til afkøling og bagefter på køl.

Rød peber chutney
Hak rødløg og hvidløg fint og svits det et par minutter i olie på en varm pande. Tilsæt hakkede tomater og knust chili og lad det simre ca. 20 min. Snit de røde pebre meget fint og tilsæt dem sammen med salt og peber. Lad det småkoge i ca. 3 min og tag det af varmen. Pebrene skal stadig have lidt bid.

Smør bøfferne ind i olivenolie og krydr dem med godt med salt og peber. Varm en pande godt op og steg 2 min på hver side. Lad dem trække 3-5 min inden de skæres i skiver.

Varm en ny pande op med en god klat smør og lidt olivenolie. Steg brødene på panden til de er flotte gyldne på hver side - det tager ca. 3-4 min.

Smør brødet med chutneyen, læg lidt salat på og anret skiver af bøfferne og syltede rødløg ovenpå. Top med cherrytomater og endnu en skive brød.