Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Grillet toast med manchego-ost og tomatkompot

  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 skiver filionebrød
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 fintsnittet løg
  • 1 peberfrugt skåret i små tern
  • 2 tomater i tern
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • 1 dl vand
  • 4 spsk hakket basilikum
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1 tsk tomatpuré
  • 100 g manchego
  • ½ salathoved fx feldsalat eller rucola

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1864 Kj
  • Energi pr. person: 443 Kcal
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 41 %

Brødskiverne dryppes med olivenolien og grilles gyldne og sprøde på en pande eller ristes ved høj varme i ovnen.

Løget ristes i olivenolien ved jævn varme til de er møre. Tilsæt peberfrugt, tomat, hvidvinseddike, vand og tomatpuré og lad det simre i ca. 10 min. til det bliver tæt og kompotagtigt i konsistensen. Afkøl tomatkompotten og vend den med basilikum.

Anret de sprøde brød med lidt plukket salat, tomatkompot og tynde skiver af manchego-ost.

 

Tip: Supplér med en god salat – fx Spicy salat med melon og asparges, – og servér de grillede toast til frokost.