Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Grillspyd med torsk og rejer

  • 4 pers

Ingredienser

  • 8 træspyd
  • 225 g torskefilet
  • 200 g optøede rå tigerrejer
  • 4 spsk olivenolie
  • 2½ spsk limesaft
  • 1 fed hvidløg
  • peber
  • ½ dl soja
  • 1 tsk finthakket chili
  • saften af ½ lime
  • 1 tsk honning
  • 1 bundt radiser
  • 2 gulerødder
  • 1 agurk
  • 1 kg kartofler
  • 200 g fuldkornsbrød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2510 Kj
  • Energi pr. person: 600 Kcal
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 26 %

Kog kartoflerne møre. Læg træspyddene i en skål med koldt vand. Skær torsken i 2 cm store tern. Giv tigerrejerne et lille snit på langs, og fjern den sorte tarm. Rør en marinade af olivenolie, limesaft og presset hvidløg. Vend torsk og rejer med marinaden, krydr med friskkværnet peber, og sæt skiftevis rejer og torsk på træspyddene. Grill spyddene 2-3 min. på hver side eller steg dem i oven i 10-12 min. ved 200°.

Rør soja, finthakket chili, limesaft og honning sammen til en dip. Blancher ærterne i spilkogende vand i ca. 30 sek., kom dem direkte over i et dørslag, og overhæld dem med koldt vand. Rens radiserne, skær gulerod og agurk i stave. Server grillspyddene og soja-dippen.