Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Grilltærte med svampe

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 pakke filodej
  • 25 g smør
  • 250 g svampe
  • 3-4 små løg
  • 5-6 skiver parmaskinke
  • 2 store æg
  • 2 spsk skyr
  • 50 g revet parmesanost
  • timian
  • Salat og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1623 Kj
  • Energi pr. person: 386 Kcal
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 49 %

Både søde og salte tærter kan grilles.

Her kommer et frisk bud på både en salt og en sød tærte. Hvis du ikke vil bruge dine tærteforme på grillen, kan du sagtens vælge at bruge en foliebakke til at grille tærten i.
I den salte version får du en lidt utraditionel tærte med svampe, løg og parmaskinke, hvor bunden er lavet med filodej. Du kan også bruge mørdej. Her bruger du samme dej som til den søde tærte men undlader sukkeret og tilføjer i stedet 75g ekstra mel.
I denne version er indholdet med skyr, men du kan sagtens skifte skyren ud med cremefraiche.

Smelt smørret. Pensel tærteformen med det smeltede smør. Kom lag af filodej i tærteformen, og imellem hvert lag pensler du med smeltet smør. Fortsæt indtil du har 5 til 6 lag. Fold kanterne ind i formen.
Pisk æg, skyr, revet parmesan (gem lidt til toppen af tærten), salt, peber og frisk timian sammen. Kom en smule i bunden af tærten.
Skær svampe, løg og parmaskinke i tynde strimler. Kom en smule af æggemassen i bunden af tærten. Fordel svampe, løg og skinke over. Tilsæt det sidste af æggemassen og riv en smule parmesan over.
Grill tærten under låg i 35 til 40 minutter ved mellem til lav varme - cirka 160-180 grader. Varmen skal helst være indirekte.
Du kan se, at tærten er færdig, når osten på toppen er smeltet og gylden, og bunden har taget lidt farve. Æggemassen skal have sat sig i midten.