Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Gulerodssuppe

  • 4 pers

Ingredienser

  • 400 g gulerødder
  • 2 æbler
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk olie
  • 8 dl vand
  • 2 terninger grøntsagsbouillon
  • 2 tsk salt
  • 2 knivspids peber
  • 2 tsk eddike
  • 10 stilke persille
  • 2 spsk cremefraiche

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 961 Kj
  • Energi pr. person: 230 Kcal
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 58 %

1. Mål alle ingredienserne af.
2. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tern.
3. Skyl æblerne, og skær dem i tern.
4. Pil løgene, og hak dem.
5. Pil hvidløgene, og skær dem i skiver.
6. Varm olie i en gryde, og steg løg og hvidløg i 2 minutter. De må ikke blive brune.
7. Hæld 4 deciliter vand i gryden. Tilsæt bouillonterningerne, og rør rundt.
8. Opløs bouillonterningen, og tilsæt de sidste 4 deciliter vand.
9. Tilsæt gulerødder og æbler i tern i gryden. Lad suppen koge under låg i cirka 20 minutter, til grøntsagerne er møre. Mærk med en lille spids kniv. Hvis gulerødderne slipper kniven, er gulerødderne møre.
10.  Tag gryden af varmen, og lad suppen køle lidt af.
11.  Blend suppen.
12.  Tilsæt mere vand, hvis suppen er for tyk.
13.  Smag til med salt, peber og eddike.
14.  Kom koldt vand i en balje. Skyl persillen i det kolde vand.
15.  Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke. Hak persillen.
16.  Server suppen i skåle, og pynt med creme fraiche og hakket persille.