Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Gullasch med urter og ris

  • 4 pers

Ingredienser

  • 2 løg
  • salt og peber
  • 2 gulerødder
  • vand
  • 3 spsk persille
  • 1 tsk karry
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk tomatpuré
  • 2 kviste timian
  • 0.5 tsk spidskommen
  • 1 dåse flåede tomater
  • 1 tsk paprika
  • 1 porre
  • 1.5 spsk mel
  • 400 g oksekød i tern
  • 300 g ris

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 540 Kj
  • Fedt: 18 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Protein: 25 %

Brun oksekødet i en gryde med lidt olivenolie ved høj varme, krydr med salt og peber. Tag kødet op af gryden.

Skær løg og gulerødder i grove tern, og rist begge dele ved jævn varme i ca. 5 min.

Bland oksekødet med grøntsagerne, og drys mel ved – lad det stege fortsat i 1-2 min.

Tilsæt timian, tomatpuré, flåede tomater, paprika, karry og spidskommen, og opvarm dette i nogle min. Hæld vand på, til det dækker, og bring retten i kog. 

Kom låg på gryden, og kog gullaschen ved jævn varme i ca. 1½ time, til kødet er mørt. Skum retten af undervejs.

Rens porren, og skær den i tynde skiver – tilsæt porren 10 min. før servering.

Krydr med salt, peber og hakket persille. 

Servér gullaschen med ris til.

Tip: Du kan også servere kartoffelmos til gullaschen.