Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Halloweenbrød med kanelsmør

  • 8 pers

Ingredienser

  • 2.5 dl mælk
  • 75 g smør
  • 500 g hvedemel
  • 1 æg
  • 25 g gær
  • 50 g sukker
  • 2 spsk vand
  • 2 tsk gurkemeje
  • 100 g smør
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk kanel
  • lidt æg til pensling

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 3610 Kj
  • Fedt: 40 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Protein: 8 %

Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mælken, og lad blandingen stå i 2 min. i gryden, så mælken får lidt varme. Hæld blandingen over i en skål, og rør gæren ud heri.
Rør gurkemejen op med kogende vand, og kom den i mælkeblandingen. Tilsæt æg, sukker og hvedemel, og rør det lidt sammen med en ske. Vend så dejen ud på et let melet bord, og ælt den godt igennem. Dæk dejen med et viskestykke, og lad den hæve lunt i 30 min.

Lav imens kanelsmørret: Rør smørret med kanel og sukker, og kom det i en lille skål. Sæt kanelsmørret i køleskabet.

Vend dejen ud på et let melet bord, og rul den ud til en cirkel på ca. 35 cm i diameter. Skær med en kniv dejen til, så den får facon som et græskar – brug lidt af fraskæret til en stilk, og hæft den fast under græskaret med lidt sammenpisket æg.

Løft forsigtigt dejen over på en bageplade med bagepapir.

Skær med en kniv buede furer i ’græskaret’ – skær helt igennem dejen, og hiv lidt ud i dejen med fingrene, så den skiller ad. Når dejen hæver op, gror dejsiderne sammen igen, men uden at forsvinde helt. Lad græskarret efterhæve lunt i 20-30 min.

Pensl halloween-brødet med sammenpisket æg, og bag det ved 200° i ca. 20 min. Lad det køle lidt på en bagerist.

Servér halloween-brødet med koldt kanelsmør til.

Tip: Det lidt sødlige halloween-brød smager også dejligt med almindeligt, koldt smør til.