Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Halloweenkage med smørcreme

  • 8 pers

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 3 æg
  • 0.25 tsk salt
  • 250 g sukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 125 g mørk chokolade
  • 2 dl kærnemælk
  • Smør til springform
  • 75 g smør
  • 2 æggeblommer
  • 3 spsk appelsinsaft
  • 500 g flormelis
  • 1 appelsin, skallen
  • 1 citron, skallen
  • evt. gul og rød frugtfarve
  • 3 skiver mørk pålægschokolade

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3115 Kj
  • Energi pr. person: 741 Kcal
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 66 %

Sigt hvedemel og bagepulver over i en skål og tilsæt salt. Del æggene i blommer og hvider. Pisk smør og sukker cremet og tilsæt æggeblommerne. Rør skiftevis melblandingen og kærnemælk i til en lind dej. Smelt chokoladen over et vandbad og vend den i.

Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Kom dejen i en smurt springform (24 cm) og bag den ved 175 grader ca. en time. Prøv at stikke en træ-pind i kagen for at se, om den er bagt. Der må ikke hænge noget dej ved pinden. Lad kagen køle af i 10 min.

Til fyldet piskes smørret cremet med appelsin- og citronskal. Pisk de pasteuriserede ægge-blommer i og tilsæt flormelis og appelsinsaft. Tilsæt evt. lidt frugtfarve i for at gøre cremen rigtig orange.

Del den afkølede kage i to bunde og læg dem sammen med halvdelen af appelsin-cremen. Overtræk kagen med resten af cremen og form et ”halloween-ansigt” med pålægschokoladen.

Stil kagen køligt.