Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Hamburgerrygbøffer med kartoffelbåde, rødvinssauce, rosenkål og syltede rødløg

  • 4 pers

Ingredienser

  • 800 g hamburgerryg
  • spsk. pebermix (til at rulle stegen i)
  • Smør til stegning
  • 1 kg kartofler
  • 3 spsk. olie
  • Salt og peber
  • 250 ml rødvinssauce (købt færdig)
  • 400 g rosenkål
  • 1 stort rødløg
  • 0.5 spsk. olie
  • 0.5 spsk. hvid eddike
  • 1 knivspids sukker
  • 1 knivspids salt

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2989 KJ
  • Energi pr. person: 711 Kcal
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 30 %
  • Alkohol: 1 %

Start med at skære kartoflerne i både. Læg i ildfast fad med olie, salt og peber og steg i ovn ved 180 ºC ca. 30-45 min. Skær bunden af og halver rosenkålene. Kog dem i 7 min og hæld vandet fra. Sæt til side. Skær løgene i tynde skiver og steg dem blanke i olie. Når de er blanke men endnu ikke har taget farve, hældes eddiken over blandingen koges ind under omrøring. Tag panden af varmen og krydr med salt, peber og sukker.


Før maden serveres, varmes løgene og rosenkålen op i panden under omrøring – ca. 5 min. Tilsæt evt. mere fedtstof. Varm samtidig saucen op i en gryde. Rul hamburgerryggen i pebermix, så den får peberkant. Skær derefter skiver af kødet på ca. 1 cm. Beregn 2 skiver pr. person og steg skiverne som bøffer på en varm pande, ca. 4 min på hver side. Server straks.