Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Heksebryg

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 stang kanel
  • 1 knold ingefær
  • 50 g rørsukker
  • 4 hele nelliker
  • 1 liter æblemost
  • 50 g tranebær

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 580 Kj
  • Fedt: 28 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Protein: 23 %

Hæld æblemosten i en gryde sammen med rørsukker og kanelstang. Skræl ingefæren, skær den i tykke skiver, og stik nellikerne ned i dem – det holder dem på plads og ser samtidig sødt ud.

Kog most, sukker og krydderier langsomt op, og lad det derefter trække 1 time under låg. Varm igen drikken op til kogepunktet.

Fordel tørrede og friske tranebær i 4 store eller 6 små varmefaste glas, og hæld den varme heksebryg op i dem. Lad gerne krydderierne blive i drikken, men husk at advare derom – det er ikke rart at knase en nellike! Servér med det samme.

Tip: Skal heksebryggen serveres for voksne, smager det dejligt at tilsætte et skvæt calvados eller anden brændevin umiddelbart før servering.