Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Hel and med tilbehør

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 and på 2800 g
  • Salt
  • 2 æbler
  • 100 g svesker
  • 100 g abrikoser
  • Glaze:
  • 3 spsk. honning
  • 300 ml appelsinjuice
  • 0.5 tsk. knust peber
  • 1 spsk. cognac eller sherry
  • Evt. 1 knivspids stødt kardemomme
  • Kål:
  • 300 g palmekål
  • 50 g valnødder
  • Resterne af æble, svesker og abrikoser
  • Kartofler:
  • 1.3 kg kartofler
  • 4 kviste rosmarin
  • 3 fed hvidløg
  • Sauce:
  • 2 spsk. fond
  • 1 dl vand
  • 2 dl fløde
  • Stegeskyen fra anden

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 9189 KJ
  • Energi pr. person: 2188 Kcal
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 66 %

Indmaden tages ud og lægges til side. (Kan efterfølgende steges på en pande i lidt andefedt, indtil det er gyldent. Vand hældes ved og koges ind. Delene sigtes fra, og du får således lidt ekstra stegesky).

Anvend en bradepande med tilhørende rist. Anden gnides med salt. Æbler og abrikoser halvéres og vendes med sveskerne, som puttes ind i anden. Den overskydende blanding gemmes til kålen. Sæt herefter anden i ovnen og steg den ved 180 grader i en time. Imellemtiden gøres kartoflerne klar, som skæres ud i mindre stykker. Pil hvidløgene, og hak dem groft sammen med rosmarinkvistene. Alle ingredienserne til glazen komme på en lille pande, hvor de koges ind til ca. ⅓ del og er blevet tykkere. Palmekålen skæres fri fra stilkene og hakkes groft.

Herefter blancheres den og steges sammen med den overskydende blanding af æble, abrikoser og svesker. Når anden har stegt en times tid, tages den ud af ovnen. Kartoflerne med hvidløg og rosmarin hældes i bunden af bradepanden. Det hele krydres med salt og peber. Anden lægges tilbage på risten over bradepanden, som herefter sættes i ovnen og steges videre i yderligere 45 min.

Når der er ca. et kvarter tilbage, pensles glazen ud over anden, som steges færdig de sidste 15-20 min. 
 Anden tages ud af ovnen og lægges på et spækbræt, hvor en den skal hvile i 20 min, inden den skæres ud i passende stykker. Kartoflerne hældes op i en skål. Stegeskyen fra bunden af bradepanden hældes op i en lille gryde. Fond, fløde og vand tilsættes og bringes i kog. Smages til med lidt salt, peber og eventuelt lidt sukker. Kålen varmes op igen, og valnødder drysses over. Servér andestykkerne med kartofler, kål og skysaucen. Velbekomme!