Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Hel grillet kylling med grøntsager

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 hel kylling 1300-1600 g
  • 2 spsk. olie
  • 2 tsk. allround krydderi
  • Marinade til at pensle med:
  • 3 spsk. BBQ sauce
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk. shirasha chili sauce
  • 2 tsk. salt
  • Grillede grøntsager som tilbehør:
  • 1 kg kartofler
  • 2 squash
  • 1 stor peberfrugt
  • 3 løg
  • 1 bdt timian
  • 3 tsk. salt
  • 1 knivspids peber
  • 3 spsk. olie

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 4544 KJ
  • Energi pr. person: 1052 Kcal
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 49 %

Smør kyllingen med olie og drys med allround krydderi. Grill kyllingen ved indirekte varme efter anvisning, eventuel med hjælp af et kødtermometer, indtil den er helt klar.  
 Rør marinaden sammen og pensle over kyllingen, når den er færdig-stegt. Drys med salt.

Halvér kartoflerne og fjern kernehus fra peberfrugten og skrællen fra løgene. Skær peberfrugt, squash og løg ud i mindre stykker. Kom grøntsagerne i en foliebakke. Vend med olie, salt, peber og halvdelen af timian. Kom sølvpapir over og prik nogle huller. Tilberedes på grillen i ca. 45 min. til 1 time ved ca. 180-220 °C,  brug gerne et termometer til at styre temperaturen efter. Lige inden servering drysses med den resterende del af timian. Velbekomme!