Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Helstegt kylling med urter

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 kylling, ca. 1200 g
  • 2 spsk soja
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk rapsolie
  • salt og peber
  • 2 gulerødder
  • 2 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1½ dl vand
  • ½ dl persille
  • 300 bulgur eller ris

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3305 Kj
  • Energi pr. person: 790 Kcal
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 34 %

Tænd ovnen tændes på 180°. Rens kyllingen for indmad og evt. blod. Rør soja, citronsaft, rapsolie, salt og peber sammen, og pensl kyllingen med marinaden.
Skær gulerødder, rødløg og hvidløg i grove stykker, og læg dem i bunden af et ovnfast fad. Læg kyllingen oven på grøntsagerne, og hæld 1½ dl vand i bunden af fadet.
Steg kyllingen i den varme ovn i 60 min. Stik forsigtigt en stegegaffel ind ved låret for at se, om kyllingen er helt gennemstegt. Saften, der løber ud, skal være klar og ikke lyserød. Lad kyllingen hvile i 15 min., inden den skæres ud.
Vend de ovnbagte grøntsager med persille, og krydr med salt og peber. Server kylling og ovnbagte grøntsager med bulgur eller ris til.

Tip: Rester af både kylling og ovnbagte urter kan du bruge i en dejlig salat dagen efter. Bland blot plukket kyllingekød og urter med romainesalat, og vend det hele med en dressing af olivenolie, citronsaft, honning og purløg eller persille.