Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Hindbærkoldskål

  • 4 pers

Ingredienser

  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • 0.75 dl rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 økologisk citron
  • 250 g hindbær (en pakke til selve koldskålen og en til topping)
  • 1 liter kernemælk

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1171 KJ
  • Energi pr. person: 278 Kcal
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 30 %

Kom æggeblommerne i en skål sammen med rørsukker. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem ned i skålen.  Gem den tomme vaniljestang, eventuel i din sukkerskål. Kom lidt revet citronskræl ned i skålen og gem lidt til topping. Skær citronen over og pres den ene halvdel. Gem den anden halvdel. Pisk med piskeris indtil sukkeret er helt opløst og massen er luftig og tyk. Kom den ene pakke hindbær i skålen og pisk dem i stykker indtil massen bliver lyserød. Pisk, mens du hælder kærnemælken langsomt i.

Serveres med resten af de friske hindbær og lidt revet citronskal på toppen. Velbekomme!