Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Hindbærmedaljer med kokoscreme

  • 8 pers

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 3 spsk sukker
  • 1.5 dl piskefløde
  • 4 spsk kokosmel
  • 3 æggeblommer
  • 1 tsk limeskal
  • 2 1/2 dl letmælk
  • 250 g hindbær
  • 100 g flormelis
  • 250 g mel
  • 1 æggeblomme
  • 25 g marizena
  • 2 spsk vand
  • 50 g hindbær
  • 100 g flormelis
  • frisk mynte

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 460 Kj
  • Fedt: 51 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Protein: 5 %

Bland mel og flormelis i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det sammen med mel og flormelis. Tilsæt æggeblommen, og ælt dejen hurtigt sammen. Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 45 min.


Lav imens cremen: Kom 2 dl mælk, kokos og sukker i en gryde, og bring det til kogepunktet. Pisk æggeblommerne sammen med ½ dl kold mælk og maizena i en skål. Hæld 1 dl af den varme mælk i æggeblommerne under konstant piskning. Hæld æggeblandingen, limeskal og limesaft over i gryden til resten af mælken, og kog og pisk konstant i 3-4 min, indtil cremen tykner. Kog til den er tyk i konsistensen. Hæld cremen i en skål, drys med lidt sukker og afkøl den. Pisk fløden til stiftpisket flødeskum, og rør den i den afkølede creme.


Drys godt med mel på bordet, rul dejen ud i 3 mm’s tykkelse, og udstik 20 cirkler fx med et mindre glas på ca. 7 cm i diameter. Løft dej-cirklerne over på bageplader med bagepapir med en paletkniv. Bag medaljerne i 8-9 min. ved 200°, indtil de er gyldne. Afkøl kagerne. 

     
Smør forsigtigt glasur på 10 medaljer. Læg de resterende 10 medaljer på et fad, og kom en lille skefuld kokoscreme og friske hindbær ovenpå. Afslut med en sprød bund med glasur, og pynt med bær og mynte.