Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Hindbærtrifli

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1½ dl skyr 0,2%
  • 2 spsk flormelis
  • kornene af ½ vaniljestang
  • 1½ dl piskefløde
  • 50 g mandelflager eller splitter
  • 16 makroner
  • 400 g hindbær
  • 1/4 dl sherry (kan evt. udelades)

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1464 Kj
  • Energi pr. person: 350 Kcal
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 37 %
  • Fedt: 54 %

Rør skyr sammen med flormelis og vanilje. Pisk piskefløden til flødeskum, og vend den sammen med skyren.

Rist mandlerne på en tør pande, til de bliver let gyldne.

Knus makronerne groft – det gøres nemt i en plastikpose, så du ikke får makronkrummer over hele køkkenbordet.

Læg triflien sammen i portionsglas eller i en skål: Kom lidt makroner i bunden, og dryp evt. med sherry.

Læg derefter hindbær og vaniljeskum på, og fortsæt med makroner, hindbær og vaniljeskum til glasset/skålen er næsten fyldt. Drys med ristede mandler.

Sæt triflien i køleskabet, og lad den trække i minimum 2-3 timer inden servering.

 

Tip: Varier triflien med sæsonens frugt. Kog eksempelvis en herlig blommekompot, og brug den i din trifli.