Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Hjemmelavet leverpostej og nem agurkesalat

  • 10 pers

Ingredienser

  • 400 g svine- eller kalvelever (svinelever kan købes hakket)
  • 250 g spæk (kan købes hakket)
  • 2 ansjoser eller befri sild (kan udelades)
  • 1 løg
  • 75 g hvedemel
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 3 dl piskefløde
  • 1 spsk salt
  • friskkværnet peber
  • 1 tsk stødt koriander
  • bladene af 4 kviste timian
  • Agurkesalat:
  • 1 agurk
  • ½ dl kogende vand
  • 100 g sukker
  • 2 dl æbleeddike eller lagereddike
  • lidt salt
  • friskkværnet peber
  • rugbrød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2218 Kj
  • Energi pr. person: 530 Kcal
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 30 %
  • Fedt: 60 %

Rens leveren for sener, og skær lever og spæk i stykker, der passer til din kødhakker. Hak lever, spæk, ansjos og løg groft på kødhakkemaskinen, kør det evt. igennem to gange, hvis du godt vil have en fin leverpostej. Køber du lever og spæk færdighakket, så riv løget og finhak ansjoserne.

Rør melet sammen med ægget i en skål, og rør mælk og piskefløden heri. Rør blandingen godt sammen med den hakkede leverblanding, salt, friskkværnet peber, koriander og timian.

Fyld postejen i en ovnfast form, fx en rugbrødsform, og bag den i vandbad i 50-55 min. ved 175°, til den er gennembagt. Vandbadet laver du ved at koge vand i elkedlen og hælde det i en bradepande, så det står halvt op om postejformen.

Skær agurken i tynde skiver. Rør kogende vand sammen med sukkeret, indtil det er opløst, tilsæt eddike, lidt friskkværnet peber og salt. Hæld lagen over agurkerne, og lad dem trække i ½-1 time på køkkenbordet.

Server lun leverpostej med agurkesalat og rugbrød og evt. med stegt champignon og bacon som ekstratilbehør. Portionen rækker til 10-12 personer som en del af en frokost.