Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Hjemmelavet ravioli med rejer

  • 4 pers

Ingredienser

  • 300 g durumhvedemel
  • 100 g hvedemel
  • 4 store æg
  • 1 porre
  • 2 fed hvidløg
  • 150 g rejer (gem 4 spsk rejer til pynt ved servering)
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 1 tsk karry
  • 50 g ricottaost
  • 0.5 bundt finthakket dild
  • Sauce:
  • 2 skalotteløg
  • 100 g champignoner
  • 1 spsk olivenolie
  • 2.5 dl hvidvin
  • salt og peber
  • lidt citronsaft
  • 1.5 dl madlavningsfløde 8%
  • evt. lidt Maizena
  • grøn salat og groft brød som tilbehør

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3347 Kj
  • Energi pr. person: 800 Kcal
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 24 %

Bland de to slags mel. Lav en bunke med mel på køkkenbordet, og lav en fordybning til æggene. Slå æggene ud i midten, pisk dem forsigtigt sammen med en gaffel, og arbejd stille og roligt æggene ind i melet, til en glat og jævn dej. Ælt dejen grundigt i 2-3 min., indtil den bliver elastisk. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i ½ time i køleskabet.

Fyld:
Skær top og bund af porren, rens den godt for jord, og snit den i tynde skriver. Pil og hak hvidløget fint. Hak rejerne groft. Kom lidt olivenolie i en gryde, og sauter porreskiverne møre, krydr med salt, peber, karry og hvidløg, og steg fortsat i 1-2 min. ved svag varme. Afkøl fyldet, og bland det med ricotta, hakket dild og grofthakkede rejer.

Udrulning og foldning:
Del dejen i 3, og rul hver del ud med en kagerulle til ½ cm’s tykkelse. Udrul pastadejen på pastamaskinen – start med det højeste trin og fortsæt nedad, indtil pastadejen har en tykkelse på 1 mm og en bredde på 10-12 cm. Drys lidt mel på bordet, og læg teskefulde af fyldet på midten af hver lange pastabane med 5 cm’s mellemrum. Pensl rundt i kanten af banen med lidt vand, og fold dejen indover rejefyldet. Tryk dejen godt sammen i kanterne og rundt om fyldet med fingrene, og skær raviolierne ud, så det passer med, at de har en bredde på 5 cm. Drys lidt mel på en bakke eller et fad, og læg raviolierne herpå (læg dem ikke ovenpå hinanden, de kan risikere at klistre sammen). Sæt raviolierne i køleskabet, indtil de skal koges. 

Sauce:
Pil skalotteløgene, og skær dem i små tern. Rens champignonerne – skær bunden af, og kasser den. Snit champignonerne i mindre stykker. Steg skalotteløg møre i en gryde med olivenolie, tilsæt champignoner og steg fortsat i nogle min., Tilsæt hvidvin, og lad det simre i 10 min., til der ca. er 1 dl hvidvin tilbage i gryden. Hæld madlavningsfløde i gryden, og kog det i nogle min., til saucen opnår cremet konsistens, jævn evt. med lidt maizenamel rørt sammen med vand, hvis du synes saucen skal være tykkere i konsistensen. Krydr med salt, peber og lidt citronsaft.

Kog raviolierne i rigeligt vand med salt i 3-4 min. Tag dem op med en hulske, anret dem i dybe tallerkner, og hæld hvidvinssaucen over. Krydr med lidt ekstra salt, peber, rejer og plukket dild.