Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Hjemmelavet tærte med champignon, bacon, spinat og ost.

  • 4 pers

Ingredienser

  • Tærtedej:
  • 3 dl mel
  • 125 g kold smør
  • 1 knivspids bagepulver
  • 0.75 tsk. salt
  • Evt. lidt koldt vand
  • Fyld:
  • 140 g bacon i tern
  • 150 g guyere ost
  • 200 g champignon
  • 250 g spinat
  • 6 æg
  • 1 dl mælk
  • Salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3090 KJ
  • Energi pr. person: 736 Kcal
  • Protein: 18 %
  • Kulhydrat: 21 %
  • Fedt: 61 %

Kom mel, salt og bagepulver i en skål. Skær smørret ud i små tern og bland det sammen med melblandingen. Hvis dejen ikke hænger sammen tilsæt 1-3 spsk. iskoldt vand. Pres dejen ud i en smurt tærteform, dæk den af med wrap og stil den i køleskabet i 30 min. Prik med en gaffel over hele formen og bag tærte-bunden i ovnen ved 180-200 °C i 10 min.

Mens tærtebunden hviler i køleskabet, skæres champignonerne i tynde skiver, spinaten vaskes og bacon steges på panden. Champignongerne ristes af sammen med baconternene på panden i ca. 3 min. Til sidst tilsættes spinaten som vendes rundt. Det hele steges i et par minutter, indtil spinaten falder sammen. Lad det køle af. Riv osten groft. Pisk æggene sammen med mælken.  Kom champignoner, bacontern og spinat på tærtebunden og herefter osten. Krydr med salt og peber og hæld til sidst æggestanden over. Bag tærten i ovnen ved 180-200 °C i ca. 20-35 min. Velbekomme!