Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Honninghjerter

  • 12 pers

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 2 æg
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk ingefær
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g honning
  • 50 g muscovadosukker
  • skal og saft af 1 usprøjtet appelsin
  • 200 g chokolade
  • juleglansbilleder
  • guldstøv eller anden pynt

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 190 Kj
  • Fedt: 23 %
  • Kulhydrat: 70 %
  • Protein: 7 %

Del æggene i blommer og hvider. Pisk blommerne med muscovadosukker, honning og fintrevet appelsinskal til en luftig masse. Bland melet med bagepulver og krydderier. Vend melblandingen og appelsinsaften sammen med æggemassen. Pisk æggehviderne stive. Rør en tredjedel af hviderne i dejen, så den bliver lidt blød. Vend resten af æggehviderne forsigtigt i dejen.

Kom dejen i et ovnfast fad på ca. 20x30 cm, beklædt med bagepapir. Bag kagen i 20-25 min. ved 160º. Lad kagen køle helt af, og stik eller skær den ud i store eller små hjerter.

Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Pensl eller smør chokoladen på hjerterne, og pynt med glansbillede, guldstøv eller anden pynt. Lad chokoladen størkne, og opbevar honninghjerterne i en lufttæt beholder, hvor de kan holde sig i 1 måned.

Tip: Du kan også skære den bagte honningkage i snitter og lægge dem sammen med en god abrikos- eller appelsinmarmelade, inden du overtrækker dem.