Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Indisk lammegryde med ris og frisk koriander

  • 4 pers

Ingredienser

  • 35 g ingefær
  • 50 g mandler
  • 1 tsk finthakket chili
  • 2 fed hvidløg
  • ½ dl vand
  • 1 løg
  • 700 g lammekød i tern (af kølle, culotte eller bov)
  • olivenolie til stegning
  • 6 kardemommekapsler
  • 1 stang kanel
  • 1/4 tsk stødt nellike
  • 1½ tsk stødt spidskommen
  • 1½ tsk stødt koriander
  • 1 knsp cayennepeber
  • 2 dåser flåede tomater
  • ½-1dl græsk yoghurt 10%
  • lidt salt
  • 1½ spsk citronsaft
  • ½ bundt frisk koriander
  • 1 tsk garam masala (indisk blandingskrydderi)
  • Tilbehør:
  • naan brød
  • mangochutney
  • kogte ris (af 300 g rå ris)

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3556 Kj
  • Energi pr. person: 850 Kcal
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 26 %

Skræl ingefæren, og skær den i skiver. Hæld kogende vand på mandlerne, lad dem trække i 5 min., og smut dem så. Blend ingefær, mandler, chili, hvidløg og vand til en jævn masse (hvis du ikke har en blender, kan det rives og finthakkes i stedet).

Pil og hak løget i små tern. Steg lammekødet i en gryde med olivenolie, til det bliver godt brunet på alle sider. Løft kødet op af gryden, tilsæt løgene og steg dem møre, tilsæt kardemommekapsler, kanel og nelliker, spidskommen, koriander, lidt cayennepeber og ingefær-mandelpastaen, og lad det hele riste ved svag varme i nogle min. Kom kødet tilbage i gryden, hæld hakkede flåede tomater og vand ved, indtil det dækker, og lad det simre ved jævn til svag varme i 1-1½ time, indtil kødet er mørt. Ca. 10 min. før kogetiden er slut, tilsættes yoghurten og der krydres med salt, citronsaft og garam masala.

Server den krydrede lammegryde drysset med lidt knust chili og frisk koriander og spis kogte ris, naanbrød og en god chutney til.

Tip: Du kan erstatte lammekødet med tern af kyllingebryst.