Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Indisk mørbradbøf med auberginesalsa

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1½ tsk Garam Masala
  • 500 g svinemørbrad
  • ½ tsk frisk chili
  • 1 dl yoghurt naturel 1,5%
  • 1 spsk salt
  • 3 spsk mynte
  • 3 tomater
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk koriander
  • peber
  • 1½ aubergine
  • ½ citron, saften
  • 300 g ris
  • naan brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 590 Kj
  • Fedt: 27 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Protein: 24 %

mad til 2 dage ikonDAG 1
Til 2 voksne og 2 børn:

Skær mørbraden i 6-8 bøffer, og bank dem let flade med håndfladen. Rør en marinade af yoghurt naturel, tomatpuré, hvidløg, chili og garam masala. Lad kødet trække i marinaden, imens grøntsagerne klargøres. 

Skær auberginen i 1 cm tykke skiver, drys dem med salt, og lad dem trække ½ time. Skyl saltet af skiverne, og dup dem tørre. Pensl skiverne med 2 spsk olivenolie, og grill dem ca. 3 min. på hver side på en grillpande eller grill. Skær tomaterne i grove tern, og vend dem med mynte, koriander, auberginer, citronsaft, 1 spsk olivenolie og friskkværnet peber.

Tag kødet op af marinaden, og steg det 6-8 min. på hver side på en grillpande eller grill. Servér mørbraden med aubergine-salsa, ris og naanbrød.  

Steg en ekstra mørbrad og kog en dobbelt portion ris, så der er mad til to dage.

DAG 2: Skær den grillede mørbrad i strimler, og snit sprøde grøntsager som fx gulerod og fennikel i strimler. Rør en marinade af lidt olivenolie, citronsaft, finthakket chili og frisk koriander, og vend kød, grønt, marinade og ris sammen. Spis rissalaten sammen med lunt brød og evt. tzatziki.