Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Jordbærtærte med marcipan og vaniljecreme

  • 10 pers

Ingredienser

  • 120 g smør
  • 250 g mel
  • 75 g flormelis
  • 1 æg
  • Marcipanmasse:
  • 200 g marcipan
  • 1 æg
  • 1½ spsk mel
  • 1 tsk revet citronskal
  • 50 g mørk smeltet chokolade
  • Creme:
  • ½ vaniljestang
  • 5 dl mælk
  • 50 g rørsukker eller alm. sukker
  • 4 æggeblommer
  • 25 g Maizena
  • 1½ dl piskefløde stift pisket
  • 500 g jordbær lidt mynte til pynt

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2218 Kj
  • Energi pr. person: 530 Kcal
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 49 %

Skær smørret i tern, kom det i en skål sammen med melet, og smuldr det sammen med fingrene. Tilsæt flormelis og æg, og ælt dejen hurtigt sammen. Pak dejen ind i film, og sæt den i køleskabet i ca. 45 min. Smør en tærteform, rul dejen ud, og beklæd formen med dejen. Kom bagepapir og tørrede bønner ovenpå, og forbag i 10-15 min. ved 200°.

Marcipanmasse:
Ælt marcipan sammen med æg, mel og citronskal. Smør marcipanmassen ud på den forbagte tærtebund, og sæt tærten i ovnen igen i 15 min. ved 200° til marcipanmassen er færdigbagt og gylden. Afkøl kagen, pensl den med smeltet chokolade, og lad det størkne.

Creme:
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og -stang, mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse i en gryde, og pisk det godt sammen. Opvarm kagecremen under konstant piskning ved jævn varme. Kog cremen, til den bliver tyk og cremet, ca. 3-4 min. Stryg evt. cremen igennem en sigte, hvis der skulle være lidt klumper i. Afkøl cremen i skålen, og drys med lidt sukker på toppen (så dannes der ikke skind). Pisk fløden til skum, og vend den i den afkølede kagecreme.

Smør cremen på den afkølede tærte, og pynt med halve jordbær og evt. mynteblade. Opbevar jordbærtærten køligt, indtil den skal serveres.