Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Jordskok-kartoffelsuppe med bacon og peberfrugt

  • 4 pers

Ingredienser

  • 900 g bagekartofler
  • 2 porrer
  • 2 fed finthakket hvidløg
  • 2 spsk olivenolie
  • 300 g jordskokker
  • 1.2 liter vand eller hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • lidt citronsaft
  • salt og peber
  • 50 g bacon
  • 1 løg
  • bladene af 2 kviste timian
  • 1 rød peberfrugt
  • lidt karry
  • 0.5 bundt finthakket purløg
  • groft brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3054 Kj
  • Energi pr. person: 730 Kcal
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Fedt: 33 %

Skræl kartoflerne, og skær dem i grove tern. Rens porrerne, skær top og rod af, og kasser. Snit det hvide af porrerne i ringe, og skær det grønne i meget tynde ringe, og gem sidstnævnte i en skål, til du skal lave fyldet.
Rist bagekartofler, det hvide at porrerne og det ene fed hvidløg ved svag varme i en gryde med 1 spsk olivenolie i ca. 5 min. Skrub og skræl jordskokkerne, og skær dem i skiver. Kom jordskokker og bouillon i gryden, læg låg på, og bring i kog. Kog i ca. 25 min., indtil grøntsagerne er møre. Blend suppen med piskefløde, og krydr med citronsaft, salt og peber.

Skær bacon, løg og peberfrugt i tern. Steg bacon og løg sammen med 1 spsk olivenolie, timian og hvidløg på en pande, til det er gyldent og mørt. Tilsæt peberfrugt og det grønne fra porrerne, og steg fortsat, indtil peberfrugter og porrer er møre. Krydr med karry, salt og friskkværnet peber.

Server jordskok-kartoffelsuppen med en skefuld bacon-grøntsagsfyld og et drys finthakket purløg på toppen, og spis brød til.

 

Tip: Du kan undlade baconen for en vegetarisk udgave af suppen.