Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Julegås med selleri og jordskokkesalat

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 5 dl hønsebouillon
  • 1 gås, 5 kg, dybfrost
  • salt
  • 0.5 ltr vand
  • 0.5 ltr sødmælk
  • 1 knoldselleri
  • salt og peber
  • 50 g valnødder
  • 1 dl valnøddeolie
  • 2 kviste estragon
  • 300 g jordskokker
  • 1 æble, skrællet og uden kerner
  • 1 citron, saften
  • salt og peber
  • Maizena
  • kulør
  • Sky fra gåsen

Tø gåsen op. Gnid den istand-gjorte gås ind- og udvendigt med salt og peber.

Læg gåsen på risten over bradepanden med brystet opad og sæt den i en kold ovn ved 160 grader. Når gåsen er brunet (det tager ca. 45 min.), hældes den kogende hønsebouillon i bradepanden. Så passer gåsen sig selv i 3½-4 timer alt efter, hvor stor den er. Når lårene nemt kan vrides, er gåsen mør.

Imens koges den hele selleri i vand tilsat mælk og salt i ca. 20-30 min. til den er helt mør. Tag den op og del den i 8 både.Riv jordskokker og æble i papirtynde strimler og vend med citronsaft og valnøddeolie. Kom valnødder og salt og peber ved. Drys med estragonblade.

Hæld skyen fra, skum fedtet af og jævn saucen med Maizena. Giv saucen lidt kulør og smag til med salt og peber.

Servér gåsen med saucen, de varme selleri og jordskokkesalaten.