Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Julekage med appelsin og dadler

  • 9 pers

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 4 æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g honning
  • 1½ tsk appelsinsaft
  • 100 g flormelis
  • 100 g mandler
  • 200 g dadler
  • 3 spsk appelsinmarmelade
  • smør og sukker til formen
  • 2 spsk appelsinsaft
  • 100 g flormelis
  • 8 dadler
  • pomeransskal
  • sølvkugler
  • 3 spsk granatæblekerner

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 580 Kj
  • Fedt: 30 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Protein: 7 %

Tænd ovnen på 160 grader. Pisk æggene sammen med flormelis og honning, til det bliver hvidt og luftigt. Rør afkølet, smeltet smør i æggemassen. Bland mel, bagepulver og kanel i en skål, og vend melblandingen i æggemassen sammen med appelsinsaft, appelsinmarmelade, hakkede mandler og dadler.

Smør en springform eller et ildfast fad med lidt smør, og drys med sukker. Hæld dejen heri, og bag kagen 1 time og 20 min. Tjek om kagen er færdig ved at stikke en strikkepind i midten af den – hvis den slipper let og der ikke sidder dej på strikkepinden, er kagen klar.

Afkøl kagen, og dekorér med appelsinglasur, rørt af appelsinsaft og flormelis. Pynt med dadler, lidt pomerans, granatæblekerner og evt. sølvkugler. 
 
Pak kagen i en lufttæt beholder, og opbevar den ved stuetemperatur. Kagen holder sig saftig i 3-4 dage.   


Tip:  Prøv også at tilsætte 1 spsk friskrevet ingefær i din julekage. Ingefær, appelsin og dadler smager skønt sammen.