Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Julekugler med lakrids 50 stk.

  • 12 pers

Ingredienser

  • 200 gram Änglamark chokolade
  • 6 spsk kokosolie
  • 300 gram soltørrede Änglamark abrikoser
  • 3 håndfulde ristede hasselnødder
  • 2 dl kokosmel
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vand
  • 1 tsk lakridspulver
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 1 tsk salt

Fordeling pr. 100 g

  • Energi/100 gram: 1991 KJ
  • Energi/100 gram: 476 Kcal
  • Fedt: 33 %
  • Heraf mættede fedtsyrer: 4 %
  • Kulhydrat: 52 %
  • Kostfiber: 8 %
  • Protein: 7 %

Julens konfekt er meget andet end marcipan og blød nougat. Med lækre råvarer som nødder, tørret frugt og god chokolade kan du lave de skønneste himmerigsmundfulde med masser af smag og bid.

Smelt olie og chokolade ved svag varme. Kværn hasselnødderne meget fint i foodprocessor. Kværn abrikoser til en ensartet masse (også i foodprocessor). Rør det hele sammen (evt i røremaskine), og tril massen til kugler i passende størrelse.

Så er det nu, du skal vælge dine smagsvariationer.
Rul dem i eksempelvis kokosmel, kanel, lakridspulver eller kakao. Eller vend dem i smeltet chokolade. En let måde at få variation i både smag og udseende.
Opbevar dem i et glas eller dåse køleskabet.