Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Julemuffins med brunkage og chai-frosting

Ingredienser

  • 16 stk. muffins:
  • 100 g smør
  • 150 g dadler uden sten
  • 0.5 dl sukker
  • 4 æg
  • 200 g mandler
  • 1 spsk. stødt kanel
  • 0.5 spsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. bagepulver
  • 150 g revet æble
  • 100 g fintrevet gulerod
  • Frosting:
  • 200 g flødeost (ikke light)
  • 60 g smør
  • 0.5 tsk. vaniljesukker
  • 6 spsk. chai the-pulver
  • 750 g flormelis
  • Grøn frugtfarve
  • Pynt. F.eks. sølvkugler, gult og rødt krymmel og stjerner.

Fordeling pr. 100 g

  • Energi i alt (16 stk.): 29559 KJ
  • Energi i alt (16 stk.): 7037 Kcal
  • Energi pr. muffin: 1847 KJ
  • Energi pr. muffin: 439 Kcal
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 57 %
  • Fedt: 34 %

Blend mandlerne fint og kom dem op i en skål, sammen med kanel, kardemomme, nellikke, ingefær, vaniljesukker og bagepulver og bland det hele godt rundt. Sæt skålen til side. Kom dadler, sukker og æg op i blenderen. Blend til det er ensartet. Smelt smørret, hæld det i og blend videre. Vend revet æble og gulerod med mandler og krydderier. Hæld til sidst den blendede mandelmasse i og vend det hele godt rundt.

Fordel dejen i 16 små muffinsforme. Fyld dem næsten helt op, for dejen hæver ikke så meget. Bag dem ved 200 grader i ca. 12-15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle helt af.

Frosting
Pisk alle ingredienserne, undtaget flormelis, godt sammen. Pisk så flormelis i og pisk, til massen er ensartet uden klumper. Fyld frostingen i en sprøjtepose og lav små juletræer på de helt afkølede muffins. Dekorer de små juletræer efter bedste evne og drys evt. lidt flormelis på toppen lige inden servering - det ligner nyfalden sne.