Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Kalve rib-eye med fritter, bagt tomat og spidskålssalat

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 knoldselleri
  • 4 bagekartofler
  • 4 Kalve rib-eye bøffer
  • 300 g spidskål
  • 150 g creme fraiche
  • 2 spsk. mayonnaise
  • 1 bundt persille
  • 1 fed hvidløg
  • 0.5 citrons saft
  • 8 tomater fra stilk
  • Olie
  • Smør
  • Salt og peber

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3940 KJ
  • Energi pr. person: 938 Kcal
  • Protein: 30 %
  • Kulhydrat: 20 %
  • Fedt: 50 %

Skræl og skær knoldsellerien og bagekartoflerne ud i staver og kom dem i et ovnfast fad. Hæld lidt olie ud over og krydre med salt og peber. Kom fadet i ovnen ved 180 °C i ca. 45 min. Efter 25 min. lægges de 8 tomater ned sammen med kartoflerne og bages herefter i 20 min. Skær spidskålen i strimler og lav en dressing af mayonnaise, creme fraiche, hvidløg og citronsaft. Hak persillen, og bland spidskål og persille sammen med dressingen. Smag til med salt og peber. Steg bøfferne møre i smør på en varm pande i ca. 4-5 min. på hver side og krydre med salt og peber. Servere bøfferne med fritter,  tomater og spidskålssalaten.