Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Kalvekødssalat med bønner, chili og hvidløg

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 1 tsk ingefær
  • 1 tsk olivenolie
  • 0.5 Romaine
  • 2 forårsløg
  • 200 g grønne bønner
  • 1 tsk chili
  • 0.5 bakke rucola
  • 1 spsk olivenolie
  • 3 spsk hakket persille
  • saft af ½ citron
  • 300 g kalvekød i strimler fx skåret af inderlår (eller 1 kotelet på ca 250 g
  • groft brød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 350 Kj
  • Fedt: 28 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Protein: 27 %

Steg kalvekødsstrimlerne i en wok eller på en varm pande med olivenolie i nogle min., tilsæt chili, hvidløg og ingefær, og steg fortsat i 1 min., til kødet er gennemstegt.

Nip bønnerne, og kog dem i vand med salt i 4-5 min., til de er let møre med bid. Kom bønnerne i et dørslag, og hæld kold vand over dem. Snit gulerødder i tynde strimler og skær forårsløg i skiver på skrå. Skyl salaterne, og snit romainesalaten i grove stykker. Vend gulerødder, forårsløg, rucola, romaine-salat, persille, citronsaft, olivenolie, salt, peber, kogte grønne bønner og stegt kalvekød sammen i en salatskål.

Servér salaten til frokost eller som middagssalat med groft brød, sorte oliven og evt. en god pesto til at smøre på brødet.

Tip: Prøv også at lave salaten med kogte hvide bønner, de er super velsmagende, sunde og mættende.