Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Kammuslinger med hvidvin og squash

  • 4 pers

Ingredienser

  • salt og peber
  • 250 g smør
  • 3 spsk gulerødder
  • 3 spsk hvidvin
  • 3 spsk skalotteløg
  • 3 spsk æbleeddike
  • 1 squash
  • 3 kviste frisk dild (til pynt)
  • salt
  • paprika
  • olie til stegning
  • 12 kammuslinger
  • 1 fed hvidløg, knust og dækket med olivenolie

Kom æbleeddike, hvidvin, gulerødder og skalotteløg i en lille gryde og lad det hele koge godt igennem til der kun er ca. 1½ spsk tilbage. Det må ikke tage farve. Tag gryden fra varmen. Pisk et par klumper koldt smør i gryden. Når disse er blevet bløde, kommes en lille ekstra klump smør i og der piskes videre med piskeris.

Sæt gryden over meget svag varme, mens der stadig piskes. Tilsæt resten af smørret i små klumper i, efterhånden som de foregående stykker er blevet cremeagtige. Saucen skal være tyk og elfenbensfarvet ligesom hollandaise. Tag gryden fra varmen så snart alle smørklumperne er pisket i saucen. Pisk endnu et øjeblik. Smag saucen til med salt og peber. Skær squash i lange strimler med en kartoffelskræller og tilsæt den i saucen. 

Imens steges kammuslingerne på en varm pande i lidt olie. Når de er gyldne på begge sider, tages de af panden og krydres med hvidløgsolie, paprika og salt. Servér med Beurre blanc og pynt med frisk dild.

Tip: Vores forslag til nytårsmenuen er, at du serverer Oksemørbrad til hovedret og Soufflépande-kager til dessert. Og så skal der naturligvis Kransekage på bordet, når klokken slår 24. Du finder alle opskrifterne her på kvickly.dk