Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Karrysild med æble, rødløg og kapers

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1.5 tsk karry
  • 0.5 tsk sukker
  • 2 spsk kogende vand
  • 1 æble
  • 1 lille rødløg
  • 1.5 dl græsk yoghurt 10% eller cremefraiche 9%
  • salt og peber
  • ½ bundt dild
  • 1 glas marinerede sild (540 g/250 g drænet vægt)
  • 3 spsk kapers eller kapersbær på stilk
  • rugbrød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1757 Kj
  • Energi pr. person: 450 Kcal
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 32 %

Kom karry og sukker i en skål, hæld kogende vand over, og rør rundt. Skær æblet i små tern. Pil rødløget, og skær halvdelen i løgringe og den anden halve i små tern. Rør græsk yoghurt sammen med karry, æble og finthakket rødløg, og krydr med salt og peber. Hak halvdelen af dilden fint, og bland den i karrycremen.

Kom de marinerede sild i en sigte, så sildelagen kan dryppe fra, og skær herefter de marinerede sild i mindre stykker. Vend sildestykkerne sammen med karrycremen, anret dem i en skål, og pynt med kapers, løgringe og resten af dilden.

Server karrysilden med godt rugbrød til.


Tip: Du kan fint lave karrysilden dagen før, du skal servere den. Undlad i så fald at pynte den, og opbevar den i køleskabet indtil servering.