Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Kartoffel-porre-suppe med kylling

  • 4 pers

Ingredienser

  • 2 dl mælk
  • salt og peber
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ porre
  • 750 g kartoffel
  • 1 spsk rapsolie
  • 1.2 liter kyllingebouillon
  • salt og peber
  • 1 spsk citronsaft
  • 3 spsk persille
  • ½ tsk citronskal
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 kyllingebrystfileter
  • 1 spsk raspolie
  • 300 g Groft brød fx Udine durumkernebrød

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 600 Kj
  • Fedt: 24 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Protein: 21 %

Rist kartofler i grove stykker, den hvide del af porrerne i tynde skiver og hakket hvidløg ved svag varme i rapsolie i nogle min. Tilsæt kyllingebouillon og kog grøntsagerne til de er møre ca. 25-30 min. Blend grøntsagerne med mælk, krydr med salt og peber, og kog suppen i yderligere 5 min. ved svag varme.

Steg kyllingekød skåret i mindre stykker i rapsolie ca. 10 min., tilsæt peberfrugt i tern og det grønne fra porrerne i tynde skiver, og steg fortsat nogle min., til det er mørt. Tilsæt persille, citronskal, citronsaft, salt og peber.

Tip: Lav en dobbelt portion suppe om søndagen, så har du og familien hurtig aftensmad om mandagen. Server suppen næste dag med groft brød og en sprød grøn salat – se forslag til salater på Kvickly.dk.