Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Kartoffelpizza

  • 4 pers

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. rapsolie
  • 1.5 dl vand
  • 100 g speltmel
  • 125 g hvedemel
  • Fyld:
  • 3 spsk. rapsolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • 1 peberfrugt
  • Revet gouda
  • kartofler
  • Servering:
  • 0.75 dl rapsolie
  • 1 bundt kørvel
  • Rucolasalat

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2846 KJ
  • Energi pr. person: 677 Kcal
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 57 %

Rør gær, salt, sukker og olie ud i vandet. Tilsæt begge slags mel og ælt godt. Lad hæve lunt i 30 min. Sæt en stor pizzasten på risten i den kolde ovn og tænd ovnen på 220 ºC. Hvis du ikke har en pizzasten, så bruger du blot en bageplade. En pizzasten giver dog en endnu sprødere bund. Rul dejen tyndt ud på et ark bagepapir.

Rør olien sammen med presset hvidløg og pensl det på dejen. Drys ca. 80 g. revet ost på eller efter behag. Læg kartofler i papirtynde skiver på og dernæst helt tynde skiver peberfrugt og rødløg. Krydr med salt og peber og træk pizzaen over på den varme bagesten eller plade og bag i ca. 20 min. Bland olien med finthakket kørvel og dryp lidt over pizzaen. Stil resten i en skål, så den enkelte kan tage mere på. Server med rucolasalat.