Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Klassisk, italiensk tiramisu

  • 4 pers

Ingredienser

  • 2.5 dl piskefløde
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g flormelis
  • 1 flækket og skrabet vaniljestang
  • 4 blade husblas
  • 250 g mascarpone eller cremefraiche 38%
  • 1 kop stærk kaffe
  • 25 ladyfingers eller makroner
  • 1 citron
  • lidt Marsala Fine
  • Lidt kakaopulver

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 3125 KJ
  • Energi or. person: 744 Kcal
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 58 %

1. Pisk fløden let stiv. Pisk æggeblommer, flormelis og vanillekorn helt stift og luftigt. Læg husblassen i blød i koldt vand. Vend mascarponen i æggemassen. Hvis creme fraiche anvendes i stedet for, skal den piskes stiv ligesom flødeskum.

 

2. Pres husblassen fri for væde og smelt den ved lav varme eller over vandbad. Tag ca. en deciliter af æggemassen fra og bland den smeltede husblas heri. Bland det med resten af æggemassen.

 

3. Bland kaffe, saften af en citron og rom og gem denne lage. Vend flødeskummet og æggemassen sammen. Dyp ladyfingers eller makroner i kaffelagen og læg dem i bunden af fire små patentglas. Drys med kakao og hæld lidt af tiramisumassen over. Gentag denne proces, indtil der ikke er flere ladyfingers eller mere creme tilbage.

 

4. Sæt glassene på køl et par timer før servering. Tiramisuen kan også anrettes i én skål af passende størrelse.