Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Klassisk Luciaboller med rosiner og safran

  • 4 pers

Ingredienser

  • 65 g smør
  • 900 g hvedemel
  • ½ salt
  • 25 g gær
  • 100 g sukker
  • rosiner
  • 5 dl letmælk
  • æg til pensling
  • ½ safrantråde
  • 2 dl yoghurt natural 3,5%

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 300 Kj
  • Fedt: 17 %
  • Kulhydrat: 73 %
  • Protein: 10 %

Til 2 voksne og 2 børn:
Hæld mælken i en gryde, og opvarm den sammen med smør skåret i små tern. Tilsæt safran, og afkøl mælken til den er lillefingervarm. Smuldr gæren i den lune mælk, og rør det jævnt sammen med yoghurt, salt og sukker. Rør hvedemelet i dejen lidt ad gangen, til den bliver lind og smidig i konsistensen. Drys lidt mel på køkkenbordet, og ælt dejen nogle min. Stil dejen til hævning i 30 min.

Del dejen i 14-16 stykker, og rul dem til pølser af 8-10 cm’s længde. Form dem som klassiske lucia-boller – som S’er.

Lad bollerne efterhæve på en bageplade med bagepapir i yderligere 20 min. Pensl lucia-bollerne med lidt sammenpisket æg, sæt 2 rosiner i hvert S, og bag luciabollerne i ca. 8 min ved 225 grader, til de er gyldne og gennembagte.

Servér luciabollerne med en god kop te, og spis dem med eller uden smør på.         

TIP: I stedet for at forme dejen til luciaboller, kan du forme den til 2 store, smukke luciabrød sammensat af en hel masse S’er.