Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Klejner, 50-60 stk.

  • 12 pers

Ingredienser

  • 135 g smør
  • 500 g hvedemel
  • 3 æg
  • 165 g sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 3 spsk piskefløde
  • 1 tsk citronskal
  • 1 tsk hjortetaksalt
  • 1 pakke palmin (500 g) til kogning

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 100 Kj
  • Fedt: 54 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Protein: 5 %

Bland melet sammen med hjortetakssalt og kardemomme. Skær smørret i små tern, og smuldr smør og mel sammen med fingrene, til smørret er findelt i melet. Tilsæt herefter sukker, citronskal, æg og piskefløde, og ælt dejen jævn. Pak dejen i husholdningsfilm, læg den i køleskabet, og lad den hvile i 1  time.

Drys mel på køkkenbordet, og rul dejen ud til en firkant i ca. 2 mm’s tykkelse. Skær den med en klejnespore eller en pizzaskærer i 3 cm brede strimler på langs af dejen. Skær herefter strimlerne over på skrå, så der opstår rombeformede stykker. Skær et aflangt snit i midten af hvert stykke, og form klejnerne ved at trække den ene af snipperne gennem åbningen i midten.

 

Kom palmin i en gryde, og opvarm den – når palminen bruser om enden af en tændstik, er den klar. Kog klejnerne i det varme fedtstof 3-4 stk. ad gangen, til de er gyldne og lækre – vend dem en enkelt gang undervejs. Tag klejnerne op med en hulske, og lad dem ligge på fedtsugende papir, til de er blevet kolde. Pak de afkølede klejner i en kagedåse med tætsluttende låg.