Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Koldhævet speltbrød med græskarkerner, 3 stk.

  • 10 pers

Ingredienser

  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk salt
  • 7 g gær
  • 1 dl græskarkerner
  • lidt vand eller æg til pensling
  • 7 dl lunkent vand
  • 550 g spelthvedemel

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 1130 Kj
  • Fedt: 11 %
  • Kulhydrat: 78 %
  • Protein: 11 %

Hæld lunkent vand i en skål, og rør det sammen med gær, salt og to tredjedele af speltmelet, og rør det godt sammen. Tilsæt resten af melet, og rør dejen indtil den slipper skålens kanter og føles sej og elastisk (det er absolut nemmest at anvende en røremaskine til dette – ellers er det hårdt for armene at røre dejen, til den bliver sej i strukturen). Tildæk dejen med husholdningsfilm, sæt den i køleskabet, og lad den koldhæve i 8-10 timer.

Tag dejen ud af køleskabet, og drys mel på bordet. Skær dejen i 3 aflange stykker, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad brødene efterhæve i 35-45 min. på køkkenbordet. Pensl dem derefter med lidt vand eller æg, og drys med græskarkerner.

Bag brødene i ca. 30 min. i ovnen ved 225°, til de er gyldne og gennembagte. Tag dem ud, og lad dem afkøle på en rist.

Tip: Speltbrødene er dejlige både som madbrød, fx til en portion suppe eller pasta, og som madpakke- og eftermiddagsbrød. Det smager også godt at drysse med sesamkerner eller birkes i stedet for græskarkerner.