Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Korn-otto

  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 dl perler (byg, spelt eller rug)
  • 2 løg
  • 4 gulerødder (ca. 300 gram)
  • 2 spsk olivenolie
  • 6 dl vand
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 4 spsk parmesan
  • 50 g flødeost
  • ½ tsk salt
  • 2 knivspids peber
  • 2 gulerødder
  • 10 stilke persille

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2196 KJ
  • Energi pr. person: 525 Kcal
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 64 %
  • Fedt: 25 %

1. Mål alle ingredienserne af.
2. Hæld perlerne i en si. Skyl perlerne under rindende koldt vand, og lad dem dryppe af.
3. Pil løgene, og hak dem.
4. Skyl, og skræl gulerødderne. Skær dem i tern på cirka 2 centimeter.
5. Hæld olivenolien i en gryde, og varm den op. Hæld løgene i gryden, og steg dem i 2 minutter. De må ikke blive brune.
6. Hæld 4 dl vand i gryden, og varm det op. Opløs grøntsagsbouillon-terningen i vandet.
7. Kom gulerødder og perlerne i gryden, og rør rundt.
8. Hæld de sidste deciliter vand i gryden. Læg låg på gryden, og lad det koge i 20 minutter ved middel varme.
9.  Smag på perlerne. Hvis de er hårde, skal de koge 5 minutter længere.
10.  Riv parmesanosten på et rivejern, og kom parmesan og flødeost i gryden. Rør rundt.
11.  Smag korn-ottoen til med salt og peber.
12.  Skyl og skræl gulerødderne. Skær lange strimler med tyndskrælleren. Læg dem hen over korn-ottoen.
13.  Kom koldt vand i en skål, og skyl persillen heri. Lad persillen dryppe af på et rent viskestykke.
14.  Hak persillen, og drys den over korn-ottoen.