Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Koteletter i fad med karry og rodfrugter

  • 4 pers

Ingredienser

  • 4 svinekoteletter
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 3 kviste timian
  • 0.5 knoldselleri
  • 2 gulerødder
  • 1 pastinak
  • 50 g bacontern
  • 1.5 tsk karry
  • 1.5 spsk mel
  • 4 dl vand eller hønsebouillon
  • Tilbehør
  • grøn salat
  • ris

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2594 Kj
  • Energi pr. person: 650 Kcal
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 31 %

Steg koteletterne på en pande med lidt olivenolie, til de er godt brunede på alle sider. Krydr med salt, peber og timianblade, og læg koteletterne i et ovnfast fad.

Skræl selleri, gulerødder og pastinak, og skær dem i mindre stykker. Steg urterne på panden i 3-4 min., tilsæt så bacon og karry og steg fortsat i nogle min. Drys så mel på, og hæld vand eller bouillon ved, og kog det 2-3 min.
Kom urter og væske henover koteletterne i fadet. Sæt fadet i ovnen ved 185°, og tilbered koteletterne i ca. 25 min., til de er gennemstegte.

Drys evt. med lidt frisk timian, og server koteletterne i fadet med kogte ris og evt. en grøn salat til.

Tip: Koteletter i fad er dejlig hverdagsmad – nem at lave og ligeledes nem at variere. Det smager fx også dejligt at udskifte rodfrugterne med snittet savojkål, løg og æbletern.