Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Kraniekager

  • 8 pers

Ingredienser

  • 150 g hvedemel
  • 2 æg
  • 1 knsp salt
  • 75 g rosiner
  • 50 g valnødder
  • 1.5 tsk kanel
  • 1.5 tsk ingefær
  • 1.5 tsk bagepulver
  • 250 g brun farin
  • appelsin
  • 1 dl Vindruekerneolie
  • 300 g hokkaido græskar
  • 50 g flormelis
  • 200 g flødeost naturel
  • saft og skal af ½ citron
  • rosiner til pynt

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 230 Kj
  • Fedt: 39 %
  • Kulhydrat: 56 %
  • Protein: 5 %

Skræl, flæk og udkern hokkaido-græskarret, og vej 300 g af. Riv græskarret på den grove side af et rivejern.

Kom farin, æg, vindruekerneolie, appelsinsaft og –skal i en skål, og rør det godt sammen. Tilsæt græskar, hakkede valnødder og rosiner, og rør sammen igen. Bland i en anden skål mel, ingefær, kanel, bagepulver og salt, og rør de tørre ingredienser i dejen.

Fordel dejen i ca. 16 muffinforme, og bag dem ved 180° i 20-25 min. eller til der ikke hænger dej ved, hvis du stikker en kødnål eller strikkepind i kagerne. Lad kagerne køle af på en bagerist.

Citroncreme: Pisk flødeost, flormelis, citronsaft og –skal sammen med et piskeris til en glat creme.

Smør hver kage med citroncreme, så der opstår et ’kranie’. Pynt med rosiner på skrå som øjne, og skær en rosin, så den bliver trekantet i faconen, og brug den som ’næse’. Fortsæt til alle kagerne er pyntet.

Servér kraniekagerne med en skål med den resterende creme, og drik te eller heksebryg til.

Tip: Du kan også røre en skøn creme af 200 g flødeost, 50 g flormelis, 2 spsk. blødt smør, kornene af ½ stang vanilje og 1 knsp kanel.