Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Kransekagekugler med ingefær og lime (14 stk.)

  • 4 pers

Ingredienser

  • 250 g marcipan
  • 1 tsk limeskal
  • 75 g flormelis
  • 1 æggehvide
  • 1½ tsk frisk ingefær
  • lidt fintrevet limeskal
  • glasur af flormelis og vand

Fordeling pr. 100 g

  • Energi: 140 Kj
  • Fedt: 30 %
  • Kulhydrat: 63 %
  • Protein: 7 %

Skær marcipanen i små stykker, og ælt den sammen med flormelis, æggehvide, ingefær og limeskal. Del marcipanen i 14 små stykker, og tril dem til kugler.

Sæt kuglerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 10 min. ved 200°, til de er gyldne i overfladen. Afkøl kransekagekuglerne på en rist.

 

Form et kræmmerhus af et stykke bagepapir. Rør flormelis med lidt vand, og kom glasuren i kræmmerhuset. Klip et lille hul i spidsen, og pynt kransekagekuglerne med tynde striber af glasur. Slut af med lidt revet limeskal.

 


Tip: Bag kransekagerne i god tid og kom dem i fryseren. Det giver dem en ekstra dejlig og sej konsistens, som kendetegner god kransekage. Pynt kransekagerne på dagen hvor de skal spises.