Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Krebsehalesuppe

  • 4 pers

Ingredienser

  • 3 spsl. smør
  • 2 hakkede løg
  • 2 gulerødder, skåret i skiver
  • 3 stænger blegselleri i skiver
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk. tomatpuré
  • 3 spsk. mel
  • 1 glas fiskefond, 180 ml
  • 3 dl vand + væske fra krebsehalerne
  • 2 dl hvidvin
  • 2 spsk. cognac
  • 1 dåse krabbekød, 170 g
  • 1 tsk. paprika
  • 1 knivspids cayenne
  • 1 laurbærblad
  • 3 kviste timian
  • 3 dl fløde
  • Salt og peber
  • 1 bøtte krebsehaler i lage (tag lidt fra til pynt)
  • Timiankviste til pynt

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 1896 KJ
  • Energi pr. person: 451 Kcal
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 48 %
  • Alkohol: 11 %

I en stor gryde steges smør, hakkede løg, gulerødder, selleri, hvidløg og tomatpuré i et par minutter. Drys melet over og steg videre, mens der røres i gryden i et par minutter.

Kom fiskefond, vand, væsken fra krebsehalerne, vin, cognac og krabbekødet i gryden og rør rundt. Tilsæt paprika, cayennepeber, laurbærblad og timiankvistene. Lad det koge ved svag varme i 30 minutter, og rør jævnligt.

Tag timiankvistene og laurbærbladet op og mos suppen med en stavblender. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Anret suppen i skåle og pynt med et par krebsehaler på midten og lidt frisk timian. Velbekomme!