Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Kylling med citron, urter og kartofler

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 hel kylling 1600 g
  • Salt og peber
  • 2 citroner
  • 1 bundt frisk timian
  • 1 bundt frisk oregano
  • Olie til at pensle med
  • Grillede kartofler:
  • 1 kg kartofler
  • 3 spsk. olie
  • 1 spsk. flage salt
  • 0.5 tsk. peber
  • 1 potte timian

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 4012 KJ
  • Energi pr. person: 955 Kcal
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 48 %

Skær citronerne ud i grove stykker. Tag halvdelen af urterne og put dem i kyllingen og citronerne til sidst. Pensl kyllingen med olie og krydr med salt og peber. Sæt kyllingen på grillen ved indirekte varme og læg låget på. Steg kyllingen i ca. 75-90 min. Pensl et par gange undervejs.  Pres de bagte citroner over kyllingen, når der er ca. 10-20 min tilbage af stegetiden. Kom resten af urterne ned på kullene de sidste 10 min. for at give kyllingen lidt ekstra røg.

Skær kartoflerne ud i små ens stykker. Læg dem ud på et stort stykke sølvpapir og ovenpå det, et bagepapir. Kom kartoflerne ud over. Krydr med olie, salt, peber og frisk hakket timian. Fold kanterne op og kom sølvpapir over, så det bliver til en lille pakke. Kom eventuelt et lage sølvpapir rundt om det hele til sidst. Læg pakken på grillristen og bag den i ca. 1 time, indtil kartoflerne er bløde.

Velbekomme!