Gem

Send på mail

Send
X

Gem opskrift som bogmærke

Gem som bogmærke i din browser, så du nemt kan finde den igen.
Gem

Kopiér link

Kopiér link
X

Kylling med grøntgarniture

  • 4 pers

Ingredienser

  • 1 hel kylling
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 squash
  • 1 aubergine
  • 1 rødløg
  • 500 g kartofler
  • 2 hvidløgsfed
  • Evt. 2 dl hvidvin
  • Bredbladet persille
  • Salt, peber og allround-krydderi
  • Olie

Fordeling pr. 100 g

  • Energi pr. person: 2504 KJ
  • Energi pr. person: 596 Kcal
  • Protein: 38 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 39 %

Skær alle grøntsager og kartofler i lige store stykker og kom dem i fad eller pande, der kan tåle ovn. Krydr med salt og peber og hæld olie over. Del grøntsagerne ud i et jævnt lag og sæt kyllingen oven i. Krydr kyllingen godt med allround-krydderi og sæt den i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 1 time, til den er gennemstegt. Stik en kniv i kyllingen for at tjekke kødsaften eller brug et termometer (skal vise min. 75 grader), hvis du er usikker på, hvornår kyllingen er klar (følg anvisningen på pakken). Åbn og kig til retten 3-4 gange undervejs, mens du rører rundt i grøntsagerne. Kom evt. lidt vin eller vand over, hvis grøntsagerne og kyllingen begynder at blive tørre eller brankede. Hvis du vil hælde vin over, skal du ikke vente for længe (senest 20 min. før den er klar), vinen skal nå at blive opsuget og alkoholen fordampe, inden kyllingen er færdigstegt. Server retten drysset gavmildt med friske urter. Gerne med et godt brød og måske lidt hvidløgs-cremefraiche til..

 Velbekomme.